عبارت ترمال بریک که در درب و پنجره آلومینیومی استفاده می شود در حقیقت عایق خارجی است که در سطح خارجی چهارچوب های آلومینیومی به منظور کاهش تبادل دمایی محیط بیرون و داخل ساختمان نصب می شود. زیرا در محل درب و پنجره حداکثر اتلاف انرژی در محل ها است. عایق ترمال بریک استفاده شده در درب و پنجره آلومینیومی عایق حرارتی است که مانع تبادل حرارتی می شود. از این ماده در فضای بین لایه های شیشه و همچنین در پروفیل آلومینیومی درب و پنجره استفاده می شود. این عایق دارای ضریب انتقال حرارتی کمتر از W/m.K ۰٫۴۹ است.
درب و پنجره های آلومینومی علاوه بر تمام مزیت هایی نسبت به درب و پنجره ها فلزی دارند اما یک ایراد بزرگ دارند که البته این ایراد در نمونه های فلزی هم هست و آن بحث تبادل حرارتی می باشد. هم فلز و هم آلومینیوم هر دو دارای ضریب انتقال حرارت بالایی هستند که باعث می شود اتلاف انرژی بالایی بین محیط داخلی و خارجی ساختمان از نقاط درب و پنجره شود. از این رو دانشمندان و مهندسان تلاش بسیاری برای کاهش این ضریب انتقال حرارت کرده اند. درب و پنجره آلومینومی ترمال بریک ماه عسل تلاش شیمیدانان و مهندسان است که ضعف بزرگ درب و پنجره آلومینیمی را کاهش می دهد. درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک به دلیل داشتن یک لایه لاستیک پلی آمید در داخل پروفیل آلومینیومی علاوه بر اینکه انتقال حرارت را کاهش می دهد استحکام ، طول عمر و مقاومت در برابر لرزش را نیز افزایش می دهد.
این لایه پلی آمیدی مورد استفاده در درب و پنجره آلومینیومی می تواند تا ۳۹ درصد کاهش اتلاف انرژی گرمایی در فصل سرما و ۳۳ درصد کاهش اتلاف انرژی سرمایشی در فصل گرما دهد که به طبع این میزان کاهش باعث کاهشی حدودا ۲۱ درضدی در هزینه های اولیه سیستم گرمایشی و ۳۰ درصدی در کاهش مصرف گاز طبیعی می شود.
از دیگر ویژگی های درب و پنجره آلومینومی می توان به سهولت در ساخت انواع درب و پنجره آلومینومی ترمال بریک از جمله کشویی، لولایی، تک جداره، ۲ جداره، و چند جداره نیز اشاره کرد. این پنجره های امروز به عنوان بخشی از نمای ساختمان ها اهمیت زیادی دارند.
درب و پنجره های آلومینومی نیز مانند هر تکنولوژی جدیدی که به منظور کاهش معایب نمونه های پیشین خود می آید خود دارای معیبی هست که به مرور زمان اصلاح می شوند و به کمال می رسند. درب و پنجره های آلومینیومی نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
نسل اول: نسل اول درب و پنجره های آلومینومی در حقیقت نیمه آلومینیومی نیمه فلزی بودند زیرا آنها توسط میلگرد به هم متصل می شدند و عملا امکان دو جداره کردن انواع درب و پنجره ها نبود.
نسل دوم: نسل دوم درب و پنجره های آلومینومی در تکمیل نسل اول به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی حرارتی توسعه یافت و به استفاده از شیشه های دو جداره در چهارچوب های آلومینیومی جامع عملا پوشاند.
نسل سوم: در این نسل از درب و پنجره های آلومینومی مشکل نبادل حرارتی بالا بین محیط داخلی و خارجی ساختمان برطرف شد و درب و پنجره های آلومینومی ترمال بریک عملا پا به عرصه صنعت درب و پنجره سازی آلومینومی راه یافتند.
چهارچوب های نسل سوم که به صورت علمی تر پروفیل های آلومینیومی نامیده می شوند یک لایه لاستیک از جنس پلی آمید است که عملا پروفیل درب و پنجره های آلومینومی را به شکل دوجداره در آورده است. این لایه پلی آمیدی در بین دو تیغه آلومینیومی توسط دستگاههای پرس، پانچ می شوند که علاوه بر مزیت کاهش انتقال حرارت از ورود صدا نیز جلوگیری می کند و به نوعی عایق صدایی هم محسوب می شود. لاستیک پلی آمیدی مورد استفاده در حقیقت الیاف متراکم شده شیشه ای هستند توان تحمل فشار و حرارت را دارا می باشند.
همانطور که در بالا گفتیم درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک نسل سوم درب و پنجره های آلومینیومی هستند از این رو مزایای بسیاری دارند که به شرح زیر اند:
همانطور که در مزایای درب و پنجره آلومینیومی ترمال بریک گفتیم یکی از ویژگی های آنها سهولت در اجرای طرح های خلاقانه است از این رو تعدادی از موارد در زیر نشان می دهیم:
بازدیدها: 120