نما فراز مهرزاد

سال هاست که از چوب در بخش های متفاوت ساختمان سازی استفاده می شود.  نمای چوبی ساخته شده از چوب طبیعی می تواند احساس زندگی و جلوه ی بی نظیری به محیط زندگی ما ببخشد. با این حال این ماده دارای خواصی ست که می تواند در ساخت و ساز مشکل ایجاد کند ولی مهندسان توانسته اند به گونه ای آن را دستکاری کند تا در ساخت انواع نماهای چوبی قابل بهره وری باشد. نمای چوبی یکی از انواع نمای ساختمان سازگار با طبیعت است.

کاربرد نمای چوبی ساختمان

دسترسی به چوب آسان است ولی از نظر اقتصادی با باقی مواد ساختمانی در رقابت است.

چوب ها به دسته های چوب نرم و چوب سخت تقسیم بندی می شوند.

چوب نرم  بیشتر در ساخت نمای چوبی داخلی استفاده می شود. مثلا در ساخت در یا قاب پنجره ها و حتی مبل.

چوب سخت  از چوب نرم سنگین تر و چگال تر است و عموما در ساخت سقف ، دیوار، و کف ساختمان ها کاربرد دارد.

مزایای استفاده از نمای چوبی

چرا از نمای چوبی استفاده میکنیم؟

زیرا چوب ها اورگانیک هستند و خواص گرمایی و الکتریکی و صدایی شان آنها را به گزینه های خوبی برای  استفاده در منازل مسکونی تبدیل می کند. با این حال چوب ها معایبی نیز دارند. در زیر به بعضی فواید این مواد طبیعی زیبا می پردازیم.

خواص گرمایی:

همانطور که می دانیم همه ی مواد با ضریب مشخصی در گرما و سرما دچار انبساط یا انقباض می شوند. این انقباض می تواند طولی و یا حجمی باشد که در نتیجه در ابعاد مصالح ساختمالی ما تاثیرگذار است. بنابراین هنگام استفاده از مواد باید به ضریب انبساط گرمایی شان توجه داشته باشیم.

به طور مثال فولاد با وجود استقامت بالایی که دارد به دلیل داشتن ضریب انبساط گرمایی بالا در مقابل گرما منبسط می شود و در نتیجه سازه فرو می ریزد. اما چوب در مقابل گرما تغییر چندانی نمی کند بلکه اتفاقا خشک می شود و مقاومتش هم بالا می رود. تنها زمانی که چوب منبسط می شود زمانیست که رطوبت آن به زیر ۰% برسد. در حالی که عموما از ۵% پایین تر نمی آید.

با اینکه چوب ضریب انبساط گرمایی پایینی دارد ولی از طرفی دارای ظرفیت گرمایی بالایی ست، یعنی برای بالا بردن یک گیلوگرم چوب گرمایی خیلی زیاد، چیزی حدود دو برابر گرمایی که برای سنگ مصرف می شود نیاز است.

خواص مربوط به صدا:

علت اینکه بعضی مواد می توانند عایق صدا باشند این است که جرم سطحی آنها خیلی بالاست. ولی در مورد چوب اینطور نیست در نتیجه چوب چندان عایق خوبی برای صدا محسوب نمی شود. ولی می تواند صداهای مزاحم را جذب کند. در نتیجه قابل درک است که از نمای چوبی در سالن های کنسرت استفاده می شود.

نمای چوبی در سالن کنسرت

خواص الکتریکی:

همانطور که می دانیم چوب رسانایی الکتریکی پایینی دارد، که به دلیل وجود رطوبت در آن است. حالا این چوب مرطوب اگر در کوره های گرمایی خشک شود همین مقدار رسانایی اندک را هم از دست می دهد. در نتیجه به عنوان مصالح ساختمانی ایمن قابل دسته بندیست.

خواص دینامیکی:

شاید فکر کنید چون چوب ماده ی سبکی محسوب می شود پس قدرت پایینی دارد و زود می شکند. اما این تصور کاملا اشتباه است.

طول شکست فولاد ساختمانی ۵٫۴ کیلومتر است در حالی که طول شکست چوب صنوبر ۱۹٫۸ کیلومتر و برای چوب راش ورقه ای ۲۸٫۳ کیلومتر است. به همین دلیل است که از چوب های ورقه ای به طور گسترده در ساخت مراکز درمانی و سالن های ورزشی استفاده می شود.

نمای چوبی سالن ورزشی

خواص ظاهری:

از جنبه ی ظاهری چوب کاربردهای دکوراتیو زیادی دارد، این است که نمای چوبی می تواند به ساختمان تنوع بی نظیر و اصیلی ببخشد.

چوب درخت های مختلف طرح و رنگ و بوی متفاوتی دارند. قابل رنگ شدن هستند. میتوان سطح آنها را پرداخت و پولیش کرد و به زیبایی آنها افزود.

نمای چوبی دکوراتیو

اکسید شدن:

اکسید شدن زمانی روی می دهد که یک ترکیب در تماس مستقیم با اکسیژن قرار گیرد و در طی این فرایند الکترون آزاد شود.

اکسیداسیون چوب میتواند به علت قرار گرفتن آن در معرض باران، باد، یا نور شدید خورشید رخ بدهد. هرچند چوب نسبت به مصالح دیگری مانند فلز شدت اکسیداسیون پایین تری دارد اما در جاهایی مثل قاب در یا محل های دیگری که چوب با فلز در تماس است، اکسید شدن فلز می تواند به چوب هم آسیب بزند و بهتر است قبل از از بین رفتن چوب آن را تعویض کرد.

با این حال فلزها از سوی دیگر نسبت به اکسیداسیون حساس ترند و این فرایند به زوال و پوسیدگی شان می انجامد.

کار با چوب:

از نظر اقتصادی نگهداری و تعمیر چوب نسبت به سایر مصالح کم دردسر تر و به صرفه تر است.

با رعایت چند نکته ی زیر میتوان به راحتی از وسایل چوبی منزلمان محافظت کنیم:

  • برای ورودی و خروجی های چوبی میتوان از قالی کوچکی استفاده کرد تا چوب خیلی آسیب نبیند
  • روغن زدن چوب به محافظت آن در برابر آب و نور و سایر عوامل کمک می کند
  • گردگیری کردن به طور مداوم، خصوصا جاهایی که ممکن است دیده نشود

معایب نمای چوبی

همانطور که گفتیم نمای چوبی دارای معایبی نیز هست. در اینجا این معایب را بر می شماریم :

آب رفتگی و ورم کردن چوب:

چوب آب را جذب می کند. و این یعنی می تواند بخارهای کندانس شونده ی اطراف را جذب کند و رطوبت از دست بدهد. نتیجتا این امر باعث ورم کردن و کاهش استحکام چوب خواهد شد.

زوال چوب:

دو عامل اصلی در زوال چوب موثر هستند:

عوامل زیستی مانند زمان و قارچ های فونگی، باکتری ها و حشرات.

عوامل غیر زیستی مانند خورشید، باد، آب و بعضی مواد شیمیایی و آتش.

زوال نمای چوبی

 

شرکت نما فراز مهرزاد  طراح و مجری انواع نمای کامپوزیت ، نمای شیشه ای ، نمای اسپایدر ، نمای فریم لس ، نمای لامل و کرتین وال می باشد. همچنین ما  طراح و مجری نرده شیشه ای و درب و پنجره UPVC می باشیم.  برای هماهنگی جلسه و مشاوره طراحی نمای ساختمان با ما تماس بگیرید.

 

ما را در شبکه اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید.

Visits: 66

Call Now Button